Mipa Tih Hur Dan


Ni-1 chu office kal tur ang deuhin a chhuak a, thingpui dawrah a chawl khawmuang a. Hetiang mipa hi maw, kan mi huat ber an ni. Tichuan, inpawl chakna nei thei tura inchei thiam leh inhip tawn thiam a tul hle a ni. Engpawhnise, he Lehkhabu-ah hi chuan 'Injecting Drug Users' (IDUs), tih hi National AIDS Control Program lama an hman dan nen a inan. An hre lo chhiava a ni. Jakoba 4:3-ah tih kan hmu leh a. An intihmuh lah chu sexy tak tak a in post a ni. Research chuan mipa leh hmeichhe thluak leh a hnathawh dan-ah danglamna a awm lo tih hmuchhuakin, mipa leh hmeichhe danglamna aiin mi hran hran-a thluak hnathawh dan a inanlohna chu a nasa zawk fe a ni tih a ni. Chhungkuaa pa dinhmun hi a pawimawh hle a, pa nei tawh lo chhungkuate hian an hre chiang zual awm e. Dan Rubin has joined the quasi-prestigious Board of Directors of our Museum of Online Museums and since "Today Is Wednesday" (see above) we're sending him a Field Notes Mixed 3-Pack to go along with his fancy MoOM coffee mug, etc. * Pherh in ti ho hian thil hi anlo ti pherh thei khawp mai*. Hetiang mipa hi an awm tih i hria em????😱😱😱 Khawlbawm. He Tiang ramhmuai thinlung aia hlauhawm neite hian fa an nei ve chu a nia, fate tan hian meidil ai in anule pa te hnen a awm hi hre awm an ti zawk ang. An hnute avang ngawt a ni lova, thaah mipa tha an tluk lo hle tihna ani. mahse kum 10 liam tawh ami bak kha chu ka la tawng leh lo miau va, kha tih lai hun a mi leh tunlai a an tih dan enge danglam na awm lo em ni?. Mipa Tih Hur Dan. Baptist Mipa Pawl chanchin tlangpui: Baptist Mipa Pawl (BMP) hi Thingsaiah May 4, 1980 khan din tan a ni. A bik takin Mizo chhungkuaah phei hi chu, “ Pa thu neihna chhungkua,” ti ila kan ti sual awm love. Hmai enkhawl that erawh chu mipa pawhin tih ve a tha (ngai). em2 a,in tih hlum daihte ka duh rum2 thn,mahce ka ngam bwk silo,ka nun chu engang pawn siam tum ila ka theilo,mipa tawh phawt chu ka mamawh ngawih ani ber,chu mi jan chuan ka rilru na ltk chuan veng pakhat a ju juar in ah lut in ju ka in ve ta a,ka la chat thla jui,ka hriat dan chuan chu mi hmun a ju in thenkhat chuan minlo. Mipa aw a nih dawn avangin tenor aia sanga music an siam chu counter tenor an ti mai a, tenor part pahnih a awm tihna a ni. A ruang cu, kan Baibal catial lio chan ah a rak um rih lo mi zawtnak, tahchunhnak ah, AIDS le HIV zawtnak te hna, sualnak a phunphun, tahchunhnak ah, pa le pa, nu le nu hur sualnak (Homosexual - gay & lesbian), nu le pa sinak phun hnih hrawmh sualnak (Bisexual or Transgendered) te hna hi nitlak lei ram ahcun a chuakchin lengmang i cu thil hna. Bible-a kan hmuh dan in, " Hmeichhe lu chu mipa a ni a, mipa lu chu Krista a ni a, Krista lu chu Pathian a ni," ( 1 kor. Hmeichhe thawveng tak, a ruk a luhlul em em mai ka ni a. Zoram Thang Party an tlin ruangah mipa pakhat cu hri in ai awk December 12, 2018 December 12, 2018 by David Mizoram cu kan theih bantuk in kum nga dan ah rampi thimnak an ngei tawn ti cu kan theih cio ko lai. Since 2014, this place started to be known as the area of the conservation (tourism. Bawlhhlawh Kar A Naute Lem Emaw Tih Tak Chu April 8, 2019 Lalmuanawma Hauhulh OmOma Breaking News , Latest , Lawrkhawm , World News 0 Bawlhhlawh zing ah a awm a, thawm em em siam ri a awm loh vangin naute lem Doll vel mai mai emaw ni ah an ngaih phah a ni. Mipa leh hmeichhia chu Pathian anpuia siam an ni. Vaihlo kan tih ah hian chemical chi hrang hrang 7000 chuang a awm a chung zinga 70 chuang chuan cancer hi a thlen thei a ni. Mahse blue film-te hian a taka thil awm thei lo pui pui an lantir tih hriat tur. Thawmhnaw, pheikhawk,bag, sana , tlereuh , car , bike,mipa kekawrte fakna thlengin hmeichhe tel lovin engmah a fak theih tawh loh a ni ber e. Mipa leh hmeichhia hi an inngaizawng a, nitin an inbe ziah a, an inhmangaih hle. 2009 tlaiah duhsakna chawhlui hnuhnung ber kan kil lain, “Zan dar 12 atangin darkar 24 chhung All Manipur Bandh a ni” tih thu kan dawng thut a, kan buai zo ta. Hun engnge maw chen atang khan zunthlum leh thisen sang natna lo nei tawh a ni a, damdawia inenkawl reng a ni a. Mi nu te angin; mifing leh miropui nilo mahse, kan unau tan chuan kan lei pathian kan rinchhan ber leh hmangaihna a min enkawlseiliantu a nih vangin, ka chhuang lo thei lo a ni. An intihmuh lah chu sexy tak tak a in post a ni. Nuam an ti hle niin thu kan dawng. Hei hian Aizawl khawpui a sawinghing lawih a, Zo khaw lamah pawh ti ti lian ber a tling. Mipa pawl fanau neih thei nawn lo ding in tuah khi tusan ahcun mi tampi nih an tuah thlang. Ringtu tam tak awm in he Bishop hi an pan ruih ruih hlawm a, thenkhat erawh chuan a thil tih a rawngbawlna hi a mawi lo lam in an ngaihsak a, a thil tih vang hian buaina pawh a lo tawk hial tawh bawk. Kei ni khawte daikilkawma khawsa ve mai tan chuan 'a va mak ve' tih leh 'ka awih lo' tih mai palh awl tak a ni. Ka nun a zal rawih zawih a, ka chau a, ka duhloh dan hian vawi chhiarsenloh hun ka hmang tawh a, ka hmang mek zel bawk a, mite ngaihah chuan nula rei tawh, pasal pawh nei rual, rualpuiten fa an hrin sup sup tawh pawhna hei hi ka ngaihzawng bulfuk tak a ni tih tur pawh hre mangloin ka nunkhua ka hmang a, hmeichhe dangte aiin mipa lakah ka phut. Ear bud te hi lo dah sawn se, emaw, ka room a thil engemaw, room a tih fai paha a lo dahsawn hian , a hming a hre ve tawh thin si lo a, a buai thlak lutuk a, ka room chu lo ti fai toh suh ka ti mai. Ringtu kan nih angin engtiang a lo dawn sawn tur nge tih thuilo te in kan han chhui lawk dawn a ni. Mizote zingah pawh ngaihdan a phir thu nghal mai. Eng challenge loh dan a nasa uchuak bik thin. Isuan mipui sang nga (5000) a hrai pawhin mipa chauh chhiar an ni a; synagogue din thei tur pawhin Juda mipa (puitling) 10 an awm chuan, tih a ni mai, hmeichhia an chhiar tel lo. Centigrade) ah hian mipa chi hi rei tak chhe loin a dahthat theih. Bawlhhlawh Kar A Naute Lem Emaw Tih Tak Chu April 8, 2019 Lalmuanawma Hauhulh OmOma Breaking News , Latest , Lawrkhawm , World News 0 Bawlhhlawh zing ah a awm a, thawm em em siam ri a awm loh vangin naute lem Doll vel mai mai emaw ni ah an ngaih phah a ni. Mipa pakhat Hrisel ve tak mai hian a hmangaih ber laka a theihna sang ber lantir turin theihna tam tak alantir thei a ni tih hriattir nan bul atan dawn a ni a. An hman tambik cu Cozah hnatuan pawl an si. hnatuan an bang can lai ahcun taksa pawl awk nak lampang an ruat tuk lem lo. Tumah hian kan hma lam hun kan sawi thei lova min hmangaihtu ni a kan rin te pawh hian min phatsan fo a nih hi. i kawppui kha i tan a rin awm tawk em i hre duh a ni chuan lo ti ve chhin teh le Kan sawi hi chu pian phung tihdanglam a ngai lo a Tu tan pawh a tih theih vek Topic dang sawi tur pawh lo thawh zel te u Hei bak chu sawi tur vak ka hre tawh lo Pliz join me on instagram Khawlbawm A dik vek nge maw Ka ril vak lo hle hetah hi chuan He video hi. Country mipa zinga aw nalh ka tih pawl Vince Gill hi part 1 kharna atan kan hmang theks teh ang. Mipa leh hmeichhia chu Pathian anpuia siam an ni. Kum 1992 khan vanneihthlak takin Churanchandpur (Manipur) ah Krismas leh Kumthar hmanna hun ka nei hlauhva, a tihzia ka tiin chuta mitthi an sawngbawl dan ka mit ngeia ka hmuh a, kan Mizo hnam peng thenkhat (Duhlian tawng la hmang ngei te telin) ten mitthi ilo an sawngbawl dan hi keini, khawpuia awm inti leh hawizau inti zawkte hian entawn tur kan neiin ka hria a ni. Thu lakna in a tarlan dan in a nu hian Karina Roque te unau hi bazar in a chhuahsan a a unaupa chu a enkawl turin a hnuchhiah. Economic Violence ve thung ah chuan hmeichhia ei leh bar zawn kawnga sum an dap ve theihna tur dan beh sak te, inchhungkhur bungrua a ma mimal in a a neih leh chhungkua anga a lo neih te mipa in a ma duhthu a a lo tih rilral mai mai etc te a huam tel a ni. Mamuani : Mi tih dàn pawh ni se; programme awm loh laia tih mai tùr alawm. Mipa tam tak chuan hmeichhia chu an kal dan atangte an chal atangte an awmdan atangte virgin an nih leh nih loh a hriat theih an ti thin a, hei hi thudik a ni em? An rin thu an sawi nge ni a, a dik ve tak tak tih chungchang kan sawi ho dawn a ni. Heng ngaihdan leh pawmdante hi a hunlai mil zel a ni. A pianthar dan chanchin hi Surprised by joy tih buah a ziak. Hmeichhia ngo chakten damdawi an ei ṭhin tih thawm leng vak awm pawhte hian ngaihtuahna a ti thui zual hle a ni. 14, Vairengte : Tunhnai khan Vairengte khawchhunga Tleirawl pakhat chuan Mipa naupang kumtling lo pakhat chu mipat hmeihchhiatna (Sex) a lo hmanpui avangin nimin khan Vairengte Police Station ah FIR. Mipa changkang awm tak tak zingah pawh hrenpereng kaih an la tam em em mai a ni. Mizo mipa zang vid found at zakzumhmeltha. Kawngkharah chuan a tlawh chhuak hlawm chhuak ta tawp a. Ka tisual tawh lo, ka hah deuh e tih mai loh chu. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial Mipa football-ah hian kum 2015, 2016 leh 2017 khan an champion a, 2018 hian point hmangin semi-fina l an thleng lo hlauh a, hneh loh nei si lovin kum danga an position lak thin an pha ta lo a ni. Hun a kal zel a, mipa in bengbeh an beh thin chu, hmeichhia in an beh ta zawk a ni. Khawvel inher danglam dan hi a chakin a mak sawt hle a. Makeup inhnawih chu hmeichhia tihah dah la. Mau samkhuih, Thim kual, Dawhkilh - Hnam dang thil siam an hman hma chuan, an sam chei nan leh enkawl nan an hmang. Kan nihna nichiah lo mahse kan inlan dan in a zir loh chuan chutiang mi ni ngei ngei tura ngaih nghal kan ni. mipa zawk chuan thenawm nu hnute chu fawhsak pah reng bawk a, thenawm nu pawhin na a ti vak tawhlo nge ni a meng hur leh tan ta a mipa zawk pawh chuan a dim vak tawhlo khawp mai rang tak tak in a dep a thenawm nu nuam ti pawh a thle tawn sek tawh mai a chutia rei vaklo an tih hnu chuan tanhmun an inthlak ve ta a,. Mipa tam tak chuan hmeichhia chu an kal dan atangte an chal atangte an awmdan atangte virgin an nih leh nih loh a hriat theih an ti thin a, hei hi thudik a ni em? An rin thu an sawi nge ni a, a dik ve tak tak tih chungchang kan sawi ho dawn a ni. Hetih lai hian, mipa 55% chauhin an zang len leh sei-zawngah an lungawi thung! Zang len leh tet, sei leh len hi kawppuite tihlungawi nan a pawimawh ber lova, sex hmang thei tura hriselna tha neih te, hmeichhe nuam tihzawng hriat te, a tihdan leh tih hun leh chakna tihthawh dan thiam leh hriatte chu a pawimawh zawk a ni. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a. 29 November 1898 -ah piang a. ‘Naktuk zanah ka inkhawm ang’ tih aiah Nakzanah ka inkhawm ang ‘A thusawi chu a ngaihthlaknawm hle mai’ tih aiah A thusawi chu a ngaihnawm hle mai ‘Kohhran dan leh dun i hre lo em mai’ tih aiah Kohhran dan leh hrai i hre lo em mai ‘Junior mipa zawng han ban phar teh u’ tih aiah Junior mipa zawngin ban han phar teh u. com, resavings. A hmasaberah chuan he post hi posttu hmuh dan leh ngaihdan nilovin posttu chuan tawng danga mi mizo țawngin a letling mai a ni, tih ka sawi hmasa duh a. Hnam dang hmuhsit hlawhna lek a ni. Mizo Hnam Dan (Customary Law) hi hmanlai huna Lusei Dan bik zeding kalchho zel, pi/puten tawngka hmanga an lo vawn nun tlat thin, Mizo hnam dan hi Kum 1928 ah Lushai Hills Bawrhsap N. Mipa leh hmeichhia a awm tih pawh an la hre thiam lo. Nupi thawn fanau nei theih nawn lo, a nupi dan a neih nawn lo tikah an hmang ttheu. 'Tleirawl sual a awm lo, tleirawl danglam erawh a awm'Research chuan mipa leh hmeichhe thluak leh a hnathawh dan-ah danglamna a awm lo tih hmuchhuakin, mipa leh hmeichhe danglamna aiin mi hran hran-a thluak hnathawh dan a inanlohna chu a nasa zawk fe a ni tih a ni. Kohhranah rawngbawl thulh chuang si lovin, nun chawhpawlh taka ka khawsak zia te, Pathian ka lo hlat tawh zia te chu ka inhre chhuak ta a. Chu achhapah hnam nun dan leh invawnna sadai a rawn thiat a, hnamina nun dan tha leh mawi nia a ngaihte chu 'tunlai lo' leh 'thing' bawmah khungin, hmasawn theih lohna nen unau pianghmun ang hrima siam a tum a ni. Vawiina an pawl chhung inkhawmah he thu hi sawiin, Pu Lalduhoma chuan, inthlan a zawh tawh avangin ZPM tih tur hmasa chu an kal zel dan tur rel fel a ni a, tunah hian inkaihhruaina dan, Constitution thar an nei tawh a, hei hi a zavaiin hmang vek thei rih lo mah se, a theih chin chinah an hman a ngai tawh dawn a ni, a ti. A fair a nia he ti ti hi… Kan inzui tan dan atanga kan intihthiamlohna te, hun hlimawm leh nuihzathlak lai te chuan kan nuih hi a tiza em em a. Phone a khawih nasat lutuk vangin khawi kawng lam nge a zawh a engtin nge a awm tih pawh a ngaihtuah lo. Baibul leh Lutheran Kohhran chuan mihring, mipa leh hmeichhia hi Pathian siam an ni tih a zirtir. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin “Baptist Men’s Fellowship” tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah “Baptist Mipa Pawl” tia thlak a ni. Salah hian mipa leh hmeichhe intluktlanna a ngaihpawimawh thu a sawi bakah Muslim mipate’n hmeichhiate an en dan chu tihdanglam a tul tawh nia a ngaih thu a sawi bawk. In che dan tur- In chei dan hi a pawimawh, in biak na hun tur a tlem a, minute tlem te an hmuh chhung che khan lekha zir tur a I convince a ngai. Thu lakna in a tarlan dan in a nu hian Karina Roque te unau hi bazar in a chhuahsan a a unaupa chu a enkawl turin a hnuchhiah. Hunthar veng hi kawng dangah pawh kan nep biklo a nih tih hi vengdang te hriatah phochhuah i tum zel teh ang u. 2011 hian PESCE Mandya-ah Karnataka State chhunga Mizo Engineer zirlai ten inhmuhkhawmna neih kan tum a, he mi ni hian chhunah Arsa sawhchiar leh Zanah ruai kil ho kan tum ani. A hnuai ber (bel)-ah hian tui kan dah a, chawhtawlh-ah hian buhfai silfai sa (no 12) tui a mamawh tawk tur nen kan dah a, tichuan a chhin lianpui kan khaikan mi hian kan chhina, a hnuai bera tui awmna belah hian a va innghat a, tachuan a hu a chhuah lohna puan chhiain kan hnawh phui zei zei a (zui thlawr ho tih dan ang deuhin, tiin hrilhfiah. vs - Free download as PDF File (. Zàn dâr 9:30 a rîk chuan kan bâng ta a, a dang chu zan danga zir lehah an ti, kan thiam chak khawp mai. Din Dan Dik. 2009 tlaiah duhsakna chawhlui hnuhnung ber kan kil lain, “Zan dar 12 atangin darkar 24 chhung All Manipur Bandh a ni” tih thu kan dawng thut a, kan buai zo ta. Peranan pela-tih lebih sebagai fasilitator. Mahse sekhupthur hi chu keipawh chi dang dang a awm a, sekhupthur pui ber chu a ni lo hemi lem ami hi chu. A sawi leh dan chuan Pu Zosaphluia chuan chanchin Tha chu hmawng kung angin a tehkhin a. Feb 13, 2011 Article BCM ASSEMBLY 2011 BCM Biak In Rahsivengah BCM Assembly vawi 115-na chu nilai zan khan tan a ni ta a, thupui ‘Isua Krista lo kal lehna’ tih a ni. Chu mi tura kan tih makmawh. Bible-a kan hmuh dan in, " Hmeichhe lu chu mipa a ni a, mipa lu chu Krista a ni a, Krista lu chu Pathian a ni," ( 1 kor. A aw nena he hla inhmeh lutuk hi chu an tisual emaw tih tur a ni. kan lak hmaih thei a ni a. Ka fate pathum hian, mi fate nen inang renga an neih 'ka pa' tia koh theihna, mi faten inang khata 'ka pa' an tih huna 'eih' tia lo chhawn turin, ani hi ka fate tan 'ka pa' an tih man ka pe a ni. Ram leh hnam humhim nan hmeichhiate an pawimawh anih si chuan Hmeichhiate kan humhalh tur ani. Pricila-i ve thung chu Tinuama nen chuan an inbe zel a, an inkawm a, an inkawm zel a; Tinuama chu a lo zeiin a ngaihsak thiam si, a inphahhniam thiam si; khawhar chu a hnem tehmeuh e! Pricila-i pawh chuan a Profile a han check-in mi lerh tak leh hur tak a ni ang tih chu a ring thiam tho mai! Mahse, an inkawm an inkawm a, an inhmu ta zel a. Tumah hian kan hma lam hun kan sawi thei lova min hmangaihtu ni a kan rin te pawh hian min phatsan fo a nih hi. Lalpa hnena hlan tur leh, Lalpa Dan thua ziak angin thuro tuak khat emaw, parva no pahnih emaw talh turin mi rethei ten naupiang lawmnan an keng. Kan sawi tawh angin Mipa leh Hmeichhia inhip tawnna chu tleirawl hunah hian a lo lan chhuah tawh avangin hmel duh zawng leh tha tih zawng neih chu inkhap ngawt theih a ni lo. 2009 tlaiah duhsakna chawhlui hnuhnung ber kan kil lain, "Zan dar 12 atangin darkar 24 chhung All Manipur Bandh a ni" tih thu kan dawng thut a, kan buai zo ta. mipa naupang an tih dan hi rilru natthlak tak zet ani. Tunah pawh in sawi chhuak lo na a, ngainat zawng leh tha tih zawng chu inneih tawh kha!. Mipa naupang chu bazarah chuan ava kal ta a, nu pakhat hian a lung ken chu engzat man nge tih a lo zawt ta a, a huana dah a duh thu a lo hrilh bawk a, mipa naupang chuan engmah a sawi lo a, a kut zungtang 2 chu a hmuh ringawt a. Mahse, chu chanchin bu vêk chuan Jehova Thuhretute erawh chuan an inkhâwmpuinaah chutiangin an ha ve lo tih a sawi bawk. Thi engpawh ti ila, dan hmanga tih/chinfel hi a fin thlak a, a hnua buai leh zelna tur min pumpelhtir thin a ni. Pek sa chang - Nupa inkawp rem thei lovin, man peksa leh pek kim loh pawh khawih che lovin, a nih ang angina inthen sela chu chu peksachang a ni, tlawm zawk an awm lo. Ramhnuai camp - 2 aizawl city Camp a awm chhung pawh thla1 zen zawn ani tawh a,engkimah mipa angin ati ve zel bawk a, training hautak zet mai an nei nitin thin a,silaikah chu a zir ulukin a thiam chak kher mai a,marama pawn a chhuangin an inpawh sawt khawp mai a,mawitei chuan an ngaihtuah let changpawh hian zah namenloin ala zak a,tiang a tih ngawt chhankha a lawm vang ani ber in a hria. Tunah chuan âr kho khuh hawn angin thawven dan chin tawk an hre tawh lo lam zawk ang ka ti. zir chianna aṬanga an hmuh chhuah tunlai mipa duh zawng chu hmeichihiate pawnlam lan dan chu lo chhiar zau teh aw. Tunlai tleirawl zingah damdawi ti an hluar em em chhan pawh Korean ho vun no leh mam nalh ang neih chak vanga ti ta tam tak an awm thulengvak awm hian nu leh pate rilru pawh a ti buai hle a ni. Mipa chuan an thluak in an teh a, hmeichhia erawh in an thinlung in an teh tih pawh hi a dik leh diklo ka hre chuang lo. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin "Baptist Men's Fellowship" tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah "Baptist Mipa Pawl" tia thlak a ni. MIZO |AWNG HMAN DÀN DIK ( Kohhran huang chhûngah) -Ellis H. Posts about Hriselna Huang written by asangadp. I zun tawh phawtchuan apply thin ang che, side effect a awmlo, nitin i tih chuan automatic in a tight nghal ani mai Kegel exercise hi hmeichhia bik tan a ni lo a, mipa ho pawh khan tih theuh i tumang u, nupa nun hmanna kawngah nasa takin a pui tih hriatchhuah a ni. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a. Lakphak fe fuun (tea bag) khal cu tisa sungah a ciah tik lawngah a lakphak rawng ( real color)a lang ding. Hmeichhe pakhatin a tih tur anga an ngaih chin a pelh hnu thleng pawha, i thil tih i la tih buan buan chuan an ngaih dan ani lo hle ang. Hmeichhe thawveng tak, a ruk a luhlul em em mai ka ni a. Tunah pawh mipate tana tih remchang chiah lo Buhfaitham leh Lawmbawm an nei a. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a. ’a ti thei ta. Mipa in hriat an duh ber chu an nupui neih tur hi virgin nge virgin lo tih hi hriat an duh thin engtinge in hriat theih ang? April 17, 2019 cnnadmin Mizo Version 0 Zawhna. A aw nena he hla inhmeh lutuk hi chu an tisual emaw tih tur a ni. A tih loh lamah chuan a nunrawng viau mahse khawvelin a ngaisang a, a hnu a lal (Emperor) lo awm leh te pawhin a ram awp dan chu nasa takin an entawn zui a ni. An hman tambik cu Cozah hnatuan pawl an si. Mipa leh hmeichhia hi ruaițhehna-ah an kal a. Dep dep dep Posted on July 2, 2017 by Mizo Archive Thenawmpa Pa Nghiha chu zan lamah a in hnem deuh tih hriat zet hian pawr phingphengin arawn lut a, “Chawimawina kan nei dawn a, rawn kal ve rawh aw, lo insiam la ka rawn sawm ang che,” tih leh chhuah a rual nghal. Download Hmeichhe Rin Dan Dik Lo Pahnih Video Full HD. Baibul leh Lutheran Kohhran chuan mihring, mipa leh hmeichhia hi Pathian siam an ni tih a zirtir. Engpawhnise, he Lehkhabu-ah hi chuan 'Injecting Drug Users' (IDUs), tih hi National AIDS Control Program lama an hman dan nen a inan. Phek 109 tlar 18na na ‘ chu chatuana awm dan’ tih hi ‘chu chatuana a awm dan’ zaipawl member \anglai te pawh member atan tih tur. Kawlram vialte cu san man deuh Kawl pacang pawl nih an hmang tam. *Mizote hi hnam rinawm, thudik ṭan, rûk rûk, dawt sawi leh inbum lam ti ngai lo,* in kawngka pawh kalh ngai lo, mi thing fawm sa ramhnuai ami pawh a dahtuin a làk loh chuan a mawih thlenga awm mai, an thil chhar pawh a neitu hriat tuma zawng char char ṭhîn tih kha Sap hoin Mizo an hriat dan a ni. 11:3) tih kan hmu a. A Mak A Makin A Lar : 1991-1995 bawr chho velah chuan Mizo mipa zaithiam lar leh album pawh hralh tla ber a ni chho a, he a larna hi atan harsatna thlentu a ni ang tih hria se zawng a buai em em lo tur. Part - 4 Inhmuh ka rawt a, zanah kan inhmu a, inthlahlel em emin kan inkuah. TUN THLA A NETFLIX LAMIN AN TIH CHHUAH TURTE Ramhuaiin mipa naupang thi tawh taksa a a chenchilh hnu a hmeichhe pakhat a tawn dan leh a hmangaih chhoh tak atanga. Mahse, mipa hi chetzia erawh ngaihtuah ngai a awmin a lang- tun dinhmun-ah chuan. Check the best r. Tunah chuan lo vah leh ram kal a ni ta meuh lova thiam thila khawvel hman a ni ta. A tih loh lamah chuan a nunrawng viau mahse khawvelin a ngaisang a, a hnu a lal (Emperor) lo awm leh te pawhin a ram awp dan chu nasa takin an entawn zui a ni. Mah nupi rori a um dan na theih thiam lo ahcun a poi tuk ngaingai ttheu. Kum 100 chuang Kristian ni tawh Mizote hian tawngtai dan dik hi kan la thiam lo tihna a ni a. Thuruk: Inringtawk rih lo mah la ngil taka din leh hawi her zir la, tilui rawh. Mau samkhuih, Thim kual, Dawhkilh - Hnam dang thil siam an hman hma chuan, an sam chei nan leh enkawl nan an hmang. mahse kum 10 liam tawh ami bak kha chu ka la tawng leh lo miau va, kha tih lai hun a mi leh tunlai a an tih dan enge danglam na awm lo em ni?. An intihmuh lah chu sexy tak tak a in post a ni. KS zawng kual zik zik pa chan mawlh mai hi…. Hei hian a tarlan tak chu Mo neitu/MO kan tih hian he an inneih ni a an NIHNA, inneihna a a changtunu leh changtupa an zu nihna lai tak, mipa hian a Pa mo nupui atana a lo neih dan leh hmeichhia hi mo a rawn nihna lai tak zawk hi a kawk zawk a ni. Minu, Hmeichhia. tak takin a he video hi chawngkhum dan tlang huat loh a ni a,in tihhlimna 7 years ago. A tirin Pathianin lei leh vân a siam a, chhûn leh zân a lo awm, a nu leh pa tuâk zêlin ransa te a han duâng bawk a. Jehova chuan a mite kaihruai tûrin mi ṭhenkhat hmang mah se, ani chu a mite Kaihruaitu a lo ni ṭhîn a, tûnah pawh a la ni reng tih kan hria ang. Tuin nge siam? Pathianin. 24) ah khan, movie en turin a sawm theih bakah, iphone pakhat a leisak bawk. 'Duat' tih tawngkam hi mipa tawngka chhuak atan chuan a no deuh nghialin a lang tak na-in, Mizo tlangval/rawlthar tam tak hi duat sual an ni tih i ngaihtuah ngai em? Duat chu mipa thiam loh em ni? Mipain hmeichhia a duat loh hian mipa zei lo tihna em ni? Keia ngaih ve dan mawl takah chuan, induatna hian no-na a thlen a, he no-na hian pangchanna. docx), PDF File (. Tichuan a thawh rah chu HIV hrik kai a ni. Mipa Zei Nihdan. Aw nute zawng an van han hlu tak em! Night Bus chuan hi a hahdam thlak zawk bakah zankhua a chuan tur a nih avangin Sumo chuan aia thlang ka ni reng bawk a. I han dak chhuak a i hawi kuala mipa pakhat nen inmit a intawn chat tawh chuan a tlangpuiin chu pa chuan i hriat lohin a lo thlir reng tawh che a ni, a hmuh che khan a duh zawng tak inih vang ani thei a anih loh pawhin a ngaihven zawng tak i ni ngei ang, chuvang chuan chu chuan a duh che tih 20% in a chiang. Keini, a nu leh pa-te chuan eng han sawipui leh tihtheih nei chuang lo vin thil kal dan chu kan thlir ta ringawt mai a. Mihring tamnaah a tlara kal lovin inzui ṭhin a ṭha. 'Mangpui' kan tih te pawh hi taksain ṭûl a tih hunah min mantir mai a, tu nge ka duh lo ti thei che u? June ni 6, 2012 chu zîng aṭangin ruah a tla cherh cherh a, 'Transit of Venus' ni tak a nih avangin khaw chhia pawh chu a huatthlala lehzual hle a, ruah sûr. Mipa Tih Hur Dan. Dan 6:8,12 ah – ‘lal-in a hming a ziak hnan tawh dan chu a nghet em em a, tih danglam a thiang tawh lo’ tih kan hmu a. Ram pui ṭhiat a lo neih hun lai kha chuan hmeichhe hna leh mipa hna kha kan thliar hrang ṭ hin ngei mai a, ṭ awngkamah pawh 'Hmeichhe awm nem' tih kan nei a ni. Pachuau-29092008 0224 PM AV Kohhran huang chhûngah hian awngkam chheh dik loh palh a awm chuan thil pawi tak a ni thei, a chhan chu Mizote kan inpàwl khâwmna hun / hmun tam ber a nih vàng a ni. Ka la hriat reng chu sikula kan zirtir tupa min tih dan kha a ni. Hmai enkawl that hi a pawimawh. Mizo mipate angin an tih peih miah loh an hnam inchei dana inchei turin an hmeichhiate an tur an tur vein ka ring lo va. Kohhranah rawngbawl thulh chuang si lovin, nun chawhpawlh taka ka khawsak zia te, Pathian ka lo hlat tawh zia te chu ka inhre chhuak ta a. Zama erawh chu Coimbatore lam ah a chho hmasa phawt a,thawhtan lam ah Trivandrum a pan ve ang. Thu lakna in a tarlan dan in a nu hian Karina Roque te unau hi bazar in a chhuahsan a a unaupa chu a enkawl turin a hnuchhiah. 17 Thousand at KeyOptimize. Makeup inhnawih chu hmeichhia tihah dah la. Chung mite min hmuh dan ka dah rualin, ka hmuh ve dan ka han thai lang a ni (birthday min wish pah tlangpui a, chu erawh ka dah tel lo thung). Ka pa hi ka hre chiang a, chuvangin a lungawi lohna chu a sawi mai mai dawn lo. 2009 tlaiah duhsakna chawhlui hnuhnung ber kan kil lain, "Zan dar 12 atangin darkar 24 chhung All Manipur Bandh a ni" tih thu kan dawng thut a, kan buai zo ta. Lalthangliana phek 412) Hei hian, Vanhnuailiana chu 1871 hi chuan a thi tawh ngei a ni tih a lantir. A ruang cu, kan Baibal catial lio chan ah a rak um rih lo mi zawtnak, tahchunhnak ah, AIDS le HIV zawtnak te hna, sualnak a phunphun, tahchunhnak ah, pa le pa, nu le nu hur sualnak (Homosexual - gay & lesbian), nu le pa sinak phun hnih hrawmh sualnak (Bisexual or Transgendered) te hna hi nitlak lei ram ahcun a chuakchin lengmang i cu thil hna. Mizorama Catholic Kohhran pawh, an inkhawm hruai dan liturgical hle mah se, kawng tam takah chuan pentecostal ziarâng an la nasa ve sâwt viau a nia. Flag-ah hian MTKP 2013, Inkhawmpui, Haulawng tih ziah nise tih a ni bawk. Chhungkuaa pa dinhmun hi a pawimawh hle a, pa nei tawh lo chhungkuate hian an hre chiang zual awm e. com, hriatakhiangte77. Chutiang dan hmang chuan a rorelpui ten an phiarru a, an dan siam chawp pawh Pathian tana a rinawm tlatna tiderthawng thei zawng kher dan a ni. Ka nu hi Shan hnam-12 zing a Shan Gyi an tih (Shan common langauge a an hmang chi) hi a ni a. Hmai enkawl uluk hi hmeichhia tihah chiah kan dah fo thin. Din dan, taksa hawi her atangin mi confi a hriat theih. Piantharna nun kan tih hian Piangtharte nundan emaw Ringtu nun dan emaw kan sawina a ni lo tih hriat phawt a thain ka ring. 2) A huam chin : He Dan hian Mizo zawng zawng a huam a; Mizo hnah thlak hnam pêngin tihdan bik an neih pawh a hnawl lo. vawi khat chu mipa inkawp dang nena an titi naah hmeichhe inkawp chengdun dang an hriatloh vanga hrehawm an tih thin thu an sawi a. Look at most relevant Mizo mipa zang vid websites out of 22 at KeyOptimize. He Page ah hian PATHIAN thu nung leh Thu tha tak2te, Picture tha tak2 mi ten a an lo hlawhtlinpui. Mipa ho chuan tui in cheng nghal deuh vek anga, a hmuh laiin tui chu i cheng tur a ni a, a rin ngam turin i cheng thiam a ni tih lantir la, 'Mihur tuihleuh' taksa dang pil veka mawng tih lan zeuh zeuh ang chi kha chu ti tel kher lo la. Mamuani : Mi tih dàn pawh ni se; programme awm loh laia tih mai tùr alawm. A nu leh pa, a pi leh pu te atang pawhin Sakhawmi tak an nilo tih pawh hria. dawn tihna a sin. Mahse Khawlhring te hi Hmar Hnam erawh an ni em love, Mivam Hnam (Hnam Thianghlim. Mihring mize hriat dan Mipa ngainat zawng hmeichhia🙂 - Duration:. Mipa tam tak chuan hmeichhia chu an kal dan atangte an chal atangte an awmdan atangte virgin an nih leh nih loh a hriat theih an ti thin a, hei hi thudik a ni em? An rin thu an sawi nge ni a, a dik ve tak tak tih chungchang kan sawi ho dawn a ni. Ka la hriat reng chu sikula kan zirtir tupa min tih dan kha a ni. Hmeichhe kal kak deuh te hi mipa thenkhat chuan a thianghlim tawh lo ang. Tunlai Aizawl kawtthlerah pawh zak maplo in an kal then then ngam tawh a. Mipaah hian kum 17-18 nih lai hi sex-a an san ber hunlai leh hman nuam an tih ber hun lai a ni. Ephesi 4:22-23ah pawh "In hman lai awm dan kawnga mihring hlui, bumna chakna anga chhe deuh deuh kha hlip thla ula, in rilru thlarauvah chuan atharin lo awm ula," a tih ang khan Kan mihring hlui chu Kristaah chinral a lo ni tawh a, chu nun chu kan kalsan tawh hnua mihring hlui nuna khawvel taka kan nun leh hian mak hnu nei leh chu kan lo ni. Kohhranah rawngbawl thulh chuang si lovin, nun chawhpawlh taka ka khawsak zia te, Pathian ka lo hlat tawh zia te chu ka inhre chhuak ta a. An hnute avang ngawt a ni lova, thaah mipa tha an tluk lo hle tihna ani. Mipa Tih Hur Dan. Khawvela hming common ber chu 'Mohammed' tih hi ani. 'a ti thei ta. Hmanhmawh deuhvin kan tlan san ta nghal a’. 1,00,000 chawi tura tih a nih rual hian, pawisa a chawi loh chuan kum khat dang tàn belh tura tih a ni. Chuvang chuan, “Corruption hi kan do ang a, kan ti bo bawk tur a ni”, tih chu MICLUN in an thupui leh a tum ber a ni. Kohhran mite thahnemngai takin i tawngtai ang u. Elim chu a tih thin dan ngai ang bawkin Weekend ah chuan a rawn chhuak leh ta a. Also Anyone can download Inluk dan tur's newest and oldest mp3,hd mp4 songs. Chuvangin, he damdawi hi hrisel nan a him chiah em tih chiang zawka i hriat theih nan a hnuaia tarlante hi ngun takin chhiar la, insum ngaite leh zawm ngaite a awm chuan zawm ngei tum ang. Tuboh lian tak a nei a, chu chuan lei sakhat leh lungte a vaw kehdarh vek a, zawlah a siam a, hmun thenkhat a lo vaw khuar nasa deuhva, luikawr leh phaikuamah a lo tang a, a vuak zawl that peih loh lai leh a kalsan laite chu tlang pawngah a lo chang ta nia ngai an awm a, chung a tih hnua a thih dan pawh hi mi tam takin an hrechiang thei lova, a. Mipa a nih chuan mipa nih dan, tih dan leh nunphung hrilh a, enkawl a fuih tur a ni. SUAL-A HRIN MIHRINGTE: Zirmite sawi dan chuan kan pian tirh atangin mihring thluakah hian tharum thawh duhna hi thang anga per mai thei turin a inkam lawk sa reng a. Hriat zauna hi nitin kan mamawh in a pawimawh emem a. Chaw leh chawhmeh an chang ve ve dawn tih an hre chiang em em. :-) Ni e, i sawi ang hian tunlaia kan in chhai kual dan te hi kan khawvel mil zel hian a in her danglam ve thin a. vs - Free download as PDF File (. Nuncaknak a nei hempoh in mah Thunung hum pen a nuncaknak na ngah haw ama mah mi nuncaknak in mi hempoh tei humah vaknak na henpih hi. Hun a kal zel a, mipa in bengbeh an beh thin chu, hmeichhia in an beh ta zawk a ni. Dan Rubin has joined the quasi-prestigious Board of Directors of our Museum of Online Museums and since "Today Is Wednesday" (see above) we're sending him a Field Notes Mixed 3-Pack to go along with his fancy MoOM coffee mug, etc. Hmeichhe fing chuan a pasal tan chaw leh chawhmeh tui tak a siamsak țhin a, mipa fing chuan a nupui leh fanaute tan rinawm tak leh taima takin hna a thawk țhin. (Age of 18+) Nutei Tuahzo Chhakchhuak "Tunah hian in chung a rorel tu ka ni lo va, tu nge dik a dik lo tih sawi tur lah ka ni hek lo" min ring ngai lo tur bulah ka chanchin zawng zawng sawi chu ka ba lo va, ka nu pawh ka hrilh ngam lo, he thinlungin a hriat reng chu eng vangin nge ka sawi teh lul ang. He taksa danglam tak mipa leh hmeichhia a awm hi "Biological sex" an ti a ni. Tichuan a thawh rah chu HIV hrik kai a ni. Mipaah hian kum 17-18 nih lai hi sex-a an san ber hunlai leh hman nuam an tih ber hun lai a ni. Chu sam sen-i chuan chutiang a mipa chilthli tla lo chauh a lo thilr tu an awm tih a hriat chuan Justin-a chu rawn pan hnaiin lam puiah a rawn sawm ta nge nge a. Keini, a nu leh pa-te chuan eng han sawipui leh tihtheih nei chuang lo vin thil kal dan chu kan thlir ta ringawt mai a. An intihmuh lah chu sexy tak tak a in post a ni. An hman tambik cu Cozah hnatuan pawl an si. Pathian rinchhan chung a, dikna, huaisenna, rinawmna, taimakna, Pathian tihna nen kan beih phawt chuan kan ram harsatna hi a bo ngei ang “Zoram Mipuite Harh a hun ta”. "Mipa leh hmeichhia intluktlanna" tih hi chu hmeichhiate hi hmusit tawh lovin I chawisang ve deuhang u! tihna mai a ni lawm ni. 2009 tlaiah duhsakna chawhlui hnuhnung ber kan kil lain, "Zan dar 12 atangin darkar 24 chhung All Manipur Bandh a ni" tih thu kan dawng thut a, kan buai zo ta. A tirah chuan a pangai lo viau I tithei, I tih chhunzawm zel chuan ngaiah I nei chho mai ang. Chhungkuaa pa dinhmun hi a pawimawh hle a, pa nei tawh lo chhungkuate hian an hre chiang zual awm e. Khawlaia mi auh vak vak hi chîn loh a ṭha a, mi dang tâna hnawksak leh bengchheng siam lo zâwnga khawsak ṭhin hi a mawi a, Kristian nih nên a inhmeh. Boss - tiang comment ang hi lawm ziah man awm tir tu chu. mipa zawk chuan thenawm nu hnute chu fawhsak pah reng bawk a, thenawm nu pawhin na a ti vak tawhlo nge ni a meng hur leh tan ta a mipa zawk pawh chuan a dim vak tawhlo khawp mai rang tak tak in a dep a thenawm nu nuam ti pawh a thle tawn sek tawh mai a chutia rei vaklo an tih hnu chuan tanhmun an inthlak ve ta a,. Ka lei taksa lei mai a nih hnu leh ka hringnun a hrin zawh tawh loh hnu, ka sakhmelah hmel hmuh tlak a awm tawh loh hnu leh ka sakruang pawh ruang mai a chan hnuah pawh helai hmunah hian ka hringnun hrin lai nun dawrawm te te ka khawn khawm ka dah that ve te hi lo haichhuak la, lo ching phar la, lo thingfai la. MIPA NAUPANG HUR A hmasain he thu hi ziah lan ka tumlo zeta tiang tawng in awm ve tho a inthlahrung tak chungin ka han post ang a. A tirah chuan a pangai lo viau I tithei, I tih chhunzawm zel chuan ngaiah I nei chho mai ang. In chung thuah tih hi ceiling nei kan tih ang hi a ni awm e, tun laia kan tih dan nen a in an leh in an loh chu hriat a harsa, an inchhung te an thuah theih chuan a tha thawkhat hle a ni ang. Ram pui ṭhiat a lo neih hun lai kha chuan hmeichhe hna leh mipa hna kha kan thliar hrang ṭ hin ngei mai a, ṭ awngkamah pawh 'Hmeichhe awm nem' tih kan nei a ni. Hmai enkawl uluk hi hmeichhia tihah chiah kan dah fo thin. 'a ti thei ta. I han dak chhuak a i hawi kuala mipa pakhat nen inmit a intawn chat tawh chuan a tlangpuiin chu pa chuan i hriat lohin a lo thlir reng tawh che a ni, a hmuh che khan a duh zawng tak inih vang ani thei a anih loh pawhin a ngaihven zawng tak i ni ngei ang, chuvang chuan chu chuan a duh che tih 20% in a chiang. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. Kawnga a kal lai chuan, mipa țhalai rualte chuan an lo nuihzat-in, an lo deuhsawh a, "Nang lukawlh-pa, han chho tawh, nang lukawlhpa han chho tawh" an lo ti a. 48 Lalpa P athian thuchhuak chuan heti hian a ti: "P athian nung ka nih hi, i nau Sodom tih ngai loh, a fate pawhin an tih ngai loh, nang chuan i fate nên in tih tâk hi. Awle, dan hnuaia hmeichhiate dinhmun langsar leh tangkai zualte a tlangpuiin kan sawi zawr zawr a ni a, heng bakah hian tam tak sawi sen loh leh sawi hmaih palh te pawh a awm thei ang. Feb 13, 2011 Article BCM ASSEMBLY 2011 BCM Biak In Rahsivengah BCM Assembly vawi 115-na chu nilai zan khan tan a ni ta a, thupui ‘Isua Krista lo kal lehna’ tih a ni. Sianvon Zotawi Album, loading. Heta kum tling a tih hi mipa kum 21 leh hmeichhia kum 18 tling chin a ni. Hun vawng dik lo. com, hriatakhiangte77. Ziona chhungkua hi khawvela chhungkaw lian ber an ni a, khawvel puma magazine lar Dailymail pawhin 2011 khan an chhungkaw chanchin an lo ziah tawh nghe nghe. 50, regular haircut-ah Rs. Kristian thalai zingah Sex ngaihzamna a tam hle tih ka finfiah thei a ni. Hmeichhe fing chuan a pasal hna thawk hawng thlahleh tih hriat takin a lo hmuak țhin a, mipa fing chuan hma taka in thlen a ngahkhlel em em țhin. Thenkhat chuan uirena ang ema ngaih chu dik an ti lo maithei a, mahse psychotherapist Paula Hall chuan ‘tisa uirena’ em thleng lo mahse ‘rilru uirena’ a thlen hrim hrim avangin sawi hran theih a nih loh thu a sawi ve mauh mai. Lakphak fe fuun (tea bag) khal cu tisa sungah a ciah tik lawngah a lakphak rawng ( real color)a lang ding. Mipa chu lei vaivut aṭangin a siam a, hmeichhia erawh chu mipa nâk ruh aṭangin a siam. Hmanrua nei lo tana chet dan tur hi phur thut hunah kan rawn ziak leh ang. "Mipa kan awm lo ka tih na anih chu, Thenawmten min rawn pui hman tep ang" thingpui min pek dawm vang vang chungin an in chhung chu ka melh kual dan dan a, an sak na rei tawh tih hriat tak hian in chhung chu a dum tliang hlarh tawh a, inting a uai fer fur bawk. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a. Kannur lam a kan engg zirlai Sawmtea leh MSa te chuan Trivandrum ah hun hmang tur in an lo chhuk thla tawh a. Mipa changkang awm tak tak zingah pawh hrenpereng kaih an la tam em em mai a ni. Ka tan mipa dang an vang a, ani hi ka hmangaih êm vanga hreawm tam tak tuara ani bula awm reng hi ka ni lo. Hmai enkawl uluk hi hmeichhia tihah chiah kan dah fo thin. com and etc. Hetih lai hian, mipa 55% chauhin an zang len leh sei-zawngah an lungawi thung! Zang len leh tet, sei leh len hi kawppuite tihlungawi nan a pawimawh ber lova, sex hmang thei tura hriselna tha neih te, hmeichhe nuam tihzawng hriat te, a tihdan leh tih hun leh chakna tihthawh dan thiam leh hriatte chu a pawimawh zawk a ni. Chu mi tura kan tih makmawh. An hre lo chhiava a ni. Mipa leh hmeichhe hmasa berte an ni. Hmeichhia hian an thianghlimna virginity hi kum 16- 21 in kar bawrvelah an hloh tlangpui. Amaherawh chu, mipa kum 21 leh hmeichhia kum 18 tling lote pawh ram danin inneih an phalsakte chu phalsak theih an ni ang’, tiin kan in hung ve tlat a ni. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. Joshua Project in an chhut dan chuan khawvel ram hrang hrang 3,979 in chanchintha an la dawng lo a, hnam 6,554 ah chanchintha a la thleng lo a, khawvel mihring 3,005,574,000 (Makta duai 3005, nuai 5, sing 7 sang 4) zet te hi chanchintha in a la chhun en loh an ni a, chu chu khawvela mihring awm zawng zawng za zeal 41. 14, Vairengte : Tunhnai khan Vairengte khawchhunga Tleirawl pakhat chuan Mipa naupang kumtling lo pakhat chu mipat hmeihchhiatna (Sex) a lo hmanpui avangin nimin khan Vairengte Police Station ah FIR. Tin, leido nei reng renga khawsa, ral muang lo taka khawsa \hin an ni. Chutiang dan hmang chuan a rorelpui ten an phiarru a, an dan siam chawp pawh Pathian tana a rinawm tlatna tiderthawng thei zawng kher dan a ni. Hei hi a ni, mipa leh hmeichhia chu. 1,00,000 chawi tura tih a nih rual hian, pawisa a chawi loh chuan kum khat dang tàn belh tura tih a ni. Kawngkharah chuan a tlawh chhuak hlawm chhuak ta tawp a. mipa sazu fuk tha thei lo hi Hemi lam kaihhnawih hi zawhna ka dawng zauh zauh a, khaikhawm leh ta mai ila a remchang awm e. A nupui tur nen khan an khua a inhlat r0pui sia, man leh mual inhlan a buaithlak an tia, man aiah mipa lamin hmeichhe chhungte top up an thunsak keuh. Anilo ti tur banphar rawh se ti ila 30% vel chu mihring pangngai zingah ah hian an awm a rinawm chauh bawk. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial Mipa football-ah hian kum 2015, 2016 leh 2017 khan an champion a, 2018 hian point hmangin semi-fina l an thleng lo hlauh a, hneh loh nei si lovin kum danga an position lak thin an pha ta lo a ni. 2011 hian PESCE Mandya-ah Karnataka State chhunga Mizo Engineer zirlai ten inhmuhkhawmna neih kan tum a, he mi ni hian chhunah Arsa sawhchiar leh Zanah ruai kil ho kan tum ani. dan zelah), hei hian i pelvic muscles exer a pe ani. Mahse, Pathian chuan bawhchhiahnaah khan mipa (Adama) chungah chauh mawhphurna a nghat a, hmeichhia (Evi) chungah mawhphurhna a nghat ve lo tih kan hre hmasa dawn nia. Mipa leh hmeichhia a awm tih pawh an la hre thiam lo. Jakoba 4:3-ah tih kan hmu leh a. "Mipa kan awm lo ka tih na anih chu, Thenawmten min rawn pui hman tep ang" thingpui min pek dawm vang vang chungin an in chhung chu ka melh kual dan dan a, an sak na rei tawh tih hriat tak hian in chhung chu a dum tliang hlarh tawh a, inting a uai fer fur bawk. (KṬP Phullen Branch lo pian dan chhui zauna) By Buata Bawihtlung 6th July, 2018, 9:30 PM @ TKT Phullen Kohhran hi Kum 1903 ah Khandaih awm lai khan Zosap Missionary te hmalaknain a lo piang a, Phullen a an insawn hnuah Phullen khua niin, Kohhran pawh Phullen Kohhran tih a ni zui ta a ni. "Mipa kan awm lo ka tih na anih chu, Thenawmten min rawn pui hman tep ang" thingpui min pek dawm vang vang chungin an in chhung chu ka melh kual dan dan a, an sak na rei tawh tih hriat tak hian in chhung chu a dum tliang hlarh tawh a, inting a uai fer fur bawk. Peranan pela-tih lebih sebagai fasilitator. Din Dan Dik. Sianvon Zotawi Album, loading. Leia vaivut thenkhat a la a, chumi chuan taksa. a nat dan tlangpui. Israel sipaite thiltih avang hian chhungkaw 17 chu chenna nei loin an awm a, an zingah hian naupang 11 an tel tih Mansour chuan a sawi bawk. Aw nute zawng an van han hlu tak em! Night Bus chuan hi a hahdam thlak zawk bakah zankhua a chuan tur a nih avangin Sumo chuan aia thlang ka ni reng bawk a. 48 Lalpa P athian thuchhuak chuan heti hian a ti: "P athian nung ka nih hi, i nau Sodom tih ngai loh, a fate pawhin an tih ngai loh, nang chuan i fate nên in tih tâk hi. Nikhat chu ka mipa hmuhtawh a zawng a hmeltha ka lo tih ber mai leh ka lo star ruk em em thin hian min lo bem ta tlat mai, ka chhan loh chuan ka ui ve tho si a, ka chhan lah in pawngsual tawh ka ni tih a hria ang tih ka hlau bawk si, thlakhat zet min bem hnu chuan ka thiante zawng zawng in duh tur a min nawr na ana bawk nen ka chhangve ta hram. Mahse, Pathian chuan bawhchhiahnaah khan mipa (Adama) chungah chauh mawhphurna a nghat a, hmeichhia (Evi) chungah mawhphurhna a nghat ve lo tih kan hre hmasa dawn nia. A chhan pawh Justin-a hian tunah bialnu a nei reng a,tiang a bialnu te hmuh loh laia hmeichhe dang kawp pawi tihna nei miah lo leh mipa hur deuh hi ka huat zawng tak. Ziona chhungkaw chanchin tlem azawng:- Dated: January 18, 2012 Pu Ziona hi kum 1944 July ni 21 ah a piang a, tuna an chhungkaw dinhmun chu Nupui 39 neiin, Fa 86 (Mipa 40, Hmeichhia. Mipa hmangaihna chu thluak-ah, hmeichhe hmangaihna chu thinlung ah a ni daih. Mipa chuan an thluak in an teh a, hmeichhia erawh in an thinlung in an teh tih pawh hi a dik leh diklo ka hre chuang lo. Hetiang chi hi chu lam thiam ringawt piah lamah lemchan thiamna nena tih ngai. A bik takin Mizo chhungkuaah phei hi chu, “ Pa thu neihna chhungkua,” ti ila kan ti sual awm love. Hmeichhia pawh chu a lo pa viau a nih pawhin hmeichhe dik tak anga enkawl a ngai tihna a ni mai. :-) Ni e, i sawi ang hian tunlaia kan in chhai kual dan te hi kan khawvel mil zel hian a in her danglam ve thin a. Mipa leh hmeichhia hi an inngaizawng a, nitin an inbe ziah a, an inhmangaih hle. Eng challenge loh dan a nasa uchuak bik thin. Mipa changkang awm tak tak zingah pawh hrenpereng kaih an la tam em em mai a ni. Mipa in min duh em tih hriat dan😉 (Hmeichhe tan) Mizo helpline show. Khawmualpui zawng zawngte hming sipel hi, a hawrawp inţan na in, a tawp leh vek. A tirah chuan a pangai lo viau I tithei, I tih chhunzawm zel chuan ngaiah I nei chho mai ang. tak takin a he video hi chawngkhum dan tlang huat loh a ni a,in tihhlimna 7 years ago. Khawtual nula zinga chepawlawh deuh an hriat an hrem dan chu ‘Zawn/Mihur Zawn [9] ’ an ti a, tunlaia ‘pawngsual rawn’ kan tih nen hian a danglam awm lo ve. Zairemthiama chuan, “Mipa/hmeichhia nih phunga than chhoh dan leh rilru put hmang hi tlakna mual leh boruak (environmental factors) hian nasa takin a nghawng a. Pathian rinchhan chung a, dikna, huaisenna, rinawmna, taimakna, Pathian tihna nen kan beih phawt chuan kan ram harsatna hi a bo ngei ang “Zoram Mipuite Harh a hun ta”. Hmeichhe pakhatin a tih tur anga an ngaih chin a pelh hnu thleng pawha, i thil tih i la tih buan buan chuan an ngaih dan ani lo hle ang. em2 a,in tih hlum daihte ka duh rum2 thn,mahce ka ngam bwk silo,ka nun chu engang pawn siam tum ila ka theilo,mipa tawh phawt chu ka mamawh ngawih ani ber,chu mi jan chuan ka rilru na ltk chuan veng pakhat a ju juar in ah lut in ju ka in ve ta a,ka la chat thla jui,ka hriat dan chuan chu mi hmun a ju in thenkhat chuan minlo. Ni khat chu mipa naupang hian a pa hnenah a nun hlutna hi enge tih a zawt a. From 4b19855092638c788f4f165a12873029352f3172 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Adam Moore Date: Wed, 13 Apr 2011 11:08:16 -0700 Subject: [PATCH] Added 2. Tin, Juda-ten nâtna (hri)-a an hlauh ber leh Pathian ânchhia ang hiala an ngaih chu “ phâr hri ” (leprosy) hi a ni. Mahni inringtawk lo mi a hriat chian theih em em bawk.